Clubul de activități RecreArtiv a apărut ca un răspuns firesc la dorința noastră de a stimula curiozitatea naturală a fiecărui copil, de a-i ajuta să își creeze propriile călătorii distractive de explorare, descoperire, auto-învățare și dezvoltare.
Creativitatea este semnul unicității fiecărei persoane și modul prin care copilul își dezvoltă și exprimă individualitatea. În călătoriile noastre de descoperire, explorare și dezvoltare, din cadrul Clubului RecreArtiv, îi ajutăm să deblocheze ideile și să dezlănțuie minunea din interior, prin muzică, teatru, literatură, dans, pictură, gravură, sculptură, ceramică, arte textile, design, scenografie, teatru și film.
Inovația și creativitatea sunt fundamentale pentru toate disciplinele academice și educaționale, nu doar pentru arte. Uneori, pentru a înțelege concepte noi și a ne lărgi perspectivele, abordările noastre de gândire trebuie să fie creative, încorporând noi moduri de a privi lucrurile, precum și liniare, folosind tipare existente de gândire. O caracteristică importanta a procesului creativ, care îl face deosebit de puternic, este că necesită nu numai cunoașterea și înțelegerea domeniului studiat, ci și disponibilitatea de a pune la îndoială și de a nu fi constrâns de cunoștințele existente. Elevii ar trebui să înțeleagă modul în care pot pune la îndoială sau contesta cunoștințele stabilite pentru a-i ajuta să își formuleze propria înțelegere.
Toți suntem născuți cu un instinct creativ și toți oamenii au potențial creativ. Copiii mici se implică în mod natural în joc – o stare în care imaginația este folosită pentru a „încerca” situații și posibilități. O cutie de carton devine mașină, iarba devine mâncare, o jucărie prinde viață. Pe măsură ce copiii cresc, creativitatea poate fi înăbușită ca o consecință neintenționată a altor presiuni. Elevii se pot teme să facă greșeli dacă primesc recunoaștere pentru că dau un răspuns pe care profesorul îl caută, mai degrabă decât a-și stimula gândirea și ideile lor originale. O cultură a „unui răspuns corect” îi împiedică pe elevi să fie dispuși să greșească.
La Atelierele RecreArtiv, încurajăm inițiativa de a gândi independent, prin curiozitate, uimire, punerea unor întrebări și căutarea de răspunsuri. Încercăm nu să predăm creativitate copiilor, ci să creăm un mediu fertil în care creativitatea lor va prinde rădăcini, va crește și va înflori.
Clubul de activități RecreArtiv este un proiect al Liceului Teoretic Sfinții Trei Ierarhi, având ca bază educația creștină, insuflată de Sfinții Părinți protectori Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gura de Aur, care s-au dat pe ei ca pilde de trăire a vieții creștine autentice.
Atelierele organizate în cadrul clubului și susținute de profesori de înaltă calificare, urmăresc stimularea gândirii independente, spiritul creator, formarea muzicală, dar mai ales formarea copilului ca ființă socială. Prin încurajarea formelor de exprimare plastică, inventivitatea copiilor poate fi stimulată în toate aspectele vieții.
Clubul de activități RecreArtiv vă oferă o varietate de activități artistice și culturale destinate copiilor. Sub o îndrumare calificată copiii pot participa la ateliere de pictură, teatru, muzică și dans, dar și la alte activități adiacente acestor domenii generoase, organizate în ateliere individuale, dar și de grup.